Resultat v. 36 del ll

Sådär ja, nu har jag kollat upp midjemåttet också, har ju glömt göra det på ett tag.

Midjemått: -17 cm (-48 cm)

Just nu är midjemåttet och vikten exakt synkade, båda står på 77 :)


48 cm är ju nästan halvmetern, eller just precis så lång som den här bebisen är.

Resultat v. 36

Nu börjar det bli riktigt spännande. Ytterligare en tiokilosgräns är passerad och jag kommer allt närmare målet.

En annan viktig stolpe passerades imorse också. Tisdag- och torsdagmornar springer jag innan jobbet tillsammans med några arbetskompisar. Imorse var det ingen av dem som kunde. Det hade varit sååå lätt att bara tagit sovmorgon istället, men jag kom ut. Viktigt både ur fysisk och mental synvinkel. Fysisk eftersom jag kände i kroppen att jag behövde komma ut, den är tydligen snabb på att ta till sig nya vanor. Mentalt viktigt att känna att jag kan fixa att komma ut och ta mig runt rundan på egen hand, nu har jag gjort det en gång och vet att det går, alltså finns det inga ursäkter för att inte göra det nästa gång jag står utan träningssällskap.

Midjemåttet glömde jag som vanligt att kolla, men fyller på med det när jag kommer hem ikväll.

Vikt: -6,1 kg (-63,5 kg)



Den här lilla fisken väger 60 kg. Han ser rätt tung ut...

Träningsvärken

Efter afrodansen i tisdags var jag så himla nöjd. Jag var trött, men inte döende och det är ju ett klart framsteg.

Vaknade på onsdagen och kände mig ännu mera nöjd, knappt någon träningsvärk alls. Fast det blev ändå inget cross-pass, vi insåg att vi behövde börja jobba tidigt.

Under gårdagen började det kännas mer och mer i benen, jag var och simmade efter jobbet och när jag kom upp ur bassängen var benen väldigt tunga. Det satt fortfarande i när jag vaknade imorse.

Dagens löppass på morgonen var tungt både för mig och min jobbarkompis som jag sprang tillsammans med, men vi tog oss igenom det ändå och det känns så bra att vi inte gav upp. Resten av dagen idag har jag gått runt på två betongklumpar istället för ben. Fast betongkänslan börjar släppa nu så jag känner mig laddad inför innebandyn imorgon, vi har inga avbytare såg jag så det kommer att bli en svettig match - en perfekt början på helgen.



Tidigare har jag kört med brorsans gamla avlagda klubba men idag köpte jag en egen. Min första egna innebandyklubba.

Afrodans, igen

Nu är det lite mer än ett halvår sedan jag var på afrodans för första gången. Alltså har jag hunnit glömma bort exakt hur smärtsam den träningsvärken var.

Det är ju tur att jag har så dåligt minne, för annars skulle jag inte vågat boka in ett nytt pass ikväll.

Det är också det där dåliga minnet som gör att jag ens överväger att hänga med en kompis på ett jogg-cross-pass på Friskis & Svettis imorgon innan jobbet. Det låter så himla kul, men efter förra afrodanspasset kunde jag inte röra mig. Har en känsla av att det krävs en del rörelse under ett jogg-cross-pass.

Vi får väl se vad det blir av det hela, men afrodans ikväll blir et iallafalla!


Välkommen tillbaka!

Helfart omgång två har varit trög, riktigt trög, det har ni nog förstått. Jag har stundtals gnällt, suktat efter riktig mat och känt mig väldigt less på det hela.

Träningen har å andra sidan gått väldigt bra, det är som att all motivation och ork har hamnat där.

Men nu är den äntligen här. Jag har kommit in i andra andningen. När jag tog sista klunken av min frukostshake så var det som att någon kom och knackade mig på axeln och sa "Varsågod, här är en stor skål med motivation, jävlaranamma och hel massa andra känslor som kommer att hålla hela vägen i mål. På riktigt".

Det känns i hela kroppen, nu lirar hjärna och kropp på samma spelplan igen och det är med öppna armar jag välkomnar hjärnan tillbaka från avbytarbänken.

Lycklig

Jag gjorde det! Jag sprang hela sträckan! Inte ens ett stopp vid vätskekontrollerna (eftersom jag var kissnödig redan efter en kilometer).

Aldrig förr har det känts så lätt att springa som idag. Det var så kul att springa bland så mycket folk, massuppvärmning innan starten, snön som byttes mot sol och allt var bara så himla bra.

Benen bara gick av sig själva, andningen var under kontroll hela tiden och när jag kom i mål kändes det som att jag skulle kunna fortsatt ett varv till. Ordentlig träningskick med andra ord. En stor milstolpe är passerad.

Grattis alla elljusspår, ni kommer snart få besök av en nybliven löpfantast :)


Bästa gänget strax innan starten

Det är dags

Trodde väl aldrig att jag skulle ha en sån här i min ägo:



Nu kör vi!

Bra träningsvecka

Det här har varit en toppenvecka träningsmässigt sett.

Alla tre löppassen har varit utomhus och därimellan har det blivit coreträning och simning också. Får se om det blir något mer springande imorgen eller bara gym.

Bra att ha något annat att fokusera på när det känns motigt med maten. För det fortsätter att vara jobbigare den här omgång två på helfart. Är egentligen inte trött på shakerna, de smakar fortfarande bra och det är inte så att jag känner mig hungrig eller matt. Saknar bara andra smaker helt enkelt, speciellt sådant som är salt.

Satt på ett lunchmöte i veckan. På en sushirestaurang.

Det var verkligen en prövning då sushi är min favoritmat. Men var sak har sin tid och det kommer en tid för sushi också, nu är det mindre fokus på maten och mer fokus på träningen och det är inte fy skam det heller!

Första gången på grus

Nej, mitt påskägg innehöll som sagt var inget godis men i mitt påskägg till mig själv la jag ett par nya löpartights och en löparjacka.

Idag testade jag den nya outfiten och tog mina första stapplande löpsteg utanför löpbandet.



Det går inte snabbt och inte kommer jag så långt heller, men det gör mig ingenting. Det betyder ju att det finns sååå mycket utrymme att utvecklas och öva på. I jackfickan hade jag lagt gymkortet så på vägen hem stack jag in där en liten stund också.

Vi är några från jobbet som har anmält oss till "Run for water" den 18 april. Räknar inte med att jag kommer kunna jogga hela sträckan utan någon/några gåpauser (det ska jag däremot fixa till Vårruset i juni), men just nu är jag mest nöjd över att jag faktiskt sagt ja till att vara med och inte fegade ur tanke på att det var ganska så nyligen som jag överhuvudtaget rörde mig snabbare än promenadtakt för första gången på minst fem år. Utmaningar leder till utveckling, så är det.

Glad påsk!

Mitt påskägg i år innehåller såklart inget godis, men därmed inte sagt att det inte var godis i de påskägg som jag gav bort. Har nog saknat att hålla på i köket för jag fick för mig att göra eget påskgodis. Det är ju litegrann det ultimata testet: att göra massa godis som man inte får smaka på.

Jag får helt enkelt ta jobbarkompisarnas och familjens ord på att det smakade bra.



Gjorde: choklad- och mandelmasseöverdragna mandlar (de bruna med strössel på), mariannetryfflar (vita bollarna) och pistage- och valnötskola (inslagna i papper). Innehåller garanterat inget nyttigt.

Åt inget godis, men däremot upprepade jag julmiddagen med en köttbulle och en liten bit lax, smakade jättebra.

RSS 2.0