Seg vecka

Den här veckan har jag varit seg och upptagen därför har det inte blivit någon träning förutom mina vanliga morgonpromenader. Ingen idé att gräma mig över det, får ta nya tag nu istället. Idag blir det gymmet och så vattengympa i helgen.

Håller det här soliga vädret i sig så tar jag med mig min nya kamera ut på en höstpromenad också. Tror att det är det som behövs för att jag ska komma tillbaka till min vanliga energinivå igen.

Vanlig mat

I onsdags var det gruppmöte. Det är några där som har gått över till halvfart så den här gången pratade vi om fetter, proteiner och antioxidanter. Förra gången var det kolhydrater. Det är väldigt intressant. Sånt här är ju inte rocket science egentligen och mycket har jag hört tidigare, men det här är första gången som jag verkligen tar in det funderar på det jag hör och läser om.

Än så länge är det ett bra tag kvar, men jag ser fram emot att äta vanlig mat igen och sätta de nya kunskaperna på prov.

När det är som allra jobbigast

Igår var det AW på jobbet, det var inga problem att mingla lite där och kolla på när de andra åt chips och drack vin.

Men idag! Idag är det tråkigt och trist ute, jag ser fram emot att vara hemma och kolla på film, äta popcorn, glida runt i raggsockor och bara vara. Eller nej så är det ju inte, inga popcorn, får ta ett glas vatten istället. Sånna här stunder är mina absolut jobbigaste träningstillfällen rent mentalt sett. Det är inte vid lunchen på jobbet, festen eller den mysiga tjejmiddagen som jag känner mig frestad av vad det nu är som bjuds, det är sånna här stunder då jag går hemma och inte gör mycket alls som jag blir sugen på allt från rädisor till ostbågar.

Det hjälper att gå en promenad eller liknande, men jag måste ju lära mig att kunna kontrollera suget och fortsätta kolla på film och ligga och slösurfa i sängen utan att bli rastlös bara för att jag nu valt bort skåpätandet som jag tidigare (helt omedvetet) kopplat samman med den här typen av hemmaaktiviteter. Filmtittandet och slösurfandet tycker jag ju fortfarande om så det är bara att härda ut för jag tänker banne mig inte ge upp. Gnälla lite, jodå, men icke ge efter. Icke!


Stavgång

När jag testade stavgång första gången så gillade jag det inte alls - hamnade i otakt, glömde bort att sätta i stavarna, satte dem för lång framför kroppen. Nää, inge vidare alltså.

Men skam den som ger sig, idag hade vi stavgång med instruktion på xtravaganza och det här gången var det mycket roligare och det känns redan i rygg och armar att det inte var en vanlig promenad jag varit ute på.

Det dröjer nog ett tag innan jag sringar iväg och köper egna stavar, men ett par till försök blir det!

Osmidigt

På många sätt så är det ju väldigt smidigt att äta pulvershaker - det tar knappt någon tid alls att att tillreda, jag behöver inte fundera på vad jag ska laga till middag eller lägga pengar på att gå och handla var och varannan dag.

Men det kan vara väldigt osmidigt också, som idag när jag glömde bort att ta med mig frukost och lunch till jobbet. Då kunde jag inte bara kila ner till matsalen inte, nej jag fick åka bort till xtravaganza på Fridhemsplan och köpa.

Den lilla extra utflykten kanske lär mig att komma ihåg att ta med mig maten i fortsättningen.

Resultat v. 7 (eller 7½ är det faktiskt)

Gu vad kul det var att vara tillbaka på mitt gym igen, har saknat det och alla som är där under de här veckorna när jag har hattat runt och testat på annat.

Och så var det ju dags att kolla vad som har hänt i resultatväg sen sist.

Vikt: -8,5 kg (-20,7 kg)
Midjemått: -3 cm (-18 cm)

Minus 20 kg, det betyder att jag har klarat ytterligare ett delmål. Vågen och måttbandet är ju inte det enda motivationen, det är också väldigt peppande att känna hur mycket mer jag orkar (trots träningsvärken från helvetet efter afrodansen) och att man har ett annat sätt att tänka och är bättre mentalt rustad nu än innan jag började på xtravaganza. 

Men just ikväll känner jag mig väldigt glad över vågens resultat och över att kunna bocka för ytterligare en punkt på delmålslistan.



Jag har blivit en stor säck hundfoder lättare =)

Sluttestat

Jodå, afrodansen på Sats ger träningsvärk den också. Tänkte bota det ikväll med lite vattengympa. Det är det fantastiska med att träna i vattnet, väl där i bassängen så kan man ta i hur mycket som helst, det är sen när man kommer upp på land igen som det känns.

Jag fick förslag om att testa på boxning som en av mina tre "testa på-aktiviteter". Det skulle vara jättekul att testa boxning, men då vill jag ha mer tid på mig än att bara testa på det en gång, för jag har en känsla av att man får ut mer av det då (Armine, rätta mig om jag har fel!).

Nu har jag testat afrodans, shapepass (aerobic där man till största delen jobbar med den egna kroppen som motstånd) och stavgång. Slutsatsen är att det var kul att testa på annat än det jag brukar göra men nu saknar jag mina vanliga träningsrutiner.

Imorgon är det gruppmöte och då tänkte jag passa på att väga och mäta mig, då har gått 3½ vecka sen sist jag gjorde det så det ska bli spännande att se vad som har hänt sedan dess. Borde väl vänta tills det gått fyra veckor, men jag kan inte hålla mig =)

Träningsmusik

Rätt musik i lurarna/högtalarna när jag tränar gör att jag orkar ta i det där lilla extra och det finns en grupp som är lite bättre att lyssna på än allt annat; Scooter.

Tysk eurotechno från 90-talet, det är det jag går igång på. Inte när jag styrketränar men om det är konditionsträning som gäller då går Scooter på repeat.

Därför blev jag supertaggad imorse när sista låten på passet var just Scooter.



19 sekunder in i den här låten, det är då jag ökar tempot till några procent över max.

Måndagens dans känns fortfarande

Traningsvärken har fortfarande inte släppt mig helt ur sitt grepp, men ikväl ska jag ge mig på ett nytt pass; shape på Sats.

En kompis som har tränat på Sats i många tipsade om det som ett passande pass för mig och hon sa att man garanterat får träningsvärk efteråt. Nu undrar jag om det ger några pluspoäng om man har träningsvärk redan när man kommer dit?

RSS 2.0