Träningsfrukost

Såhär såg min frukost ut efter ett dubbelpass (1000 m bröstsim+1 timmes vattenjympa) i bassängen nu på morgonen:



Tallriken till vänster: yogurt med blandande frön och en halv sharonfrukt i bitar
Tallriken till höger: surdegsbröd med keso (toppat med lite linfrön), en skiva kalkon (som jag hade på mackan sen) och de gula skivorna är andra halvan av sharonfrukten


Nätat!

Imorse hände det äntligen - jag gjorde mål på innebandyn!

T.o.m motståndarlaget såg glada ut för min skull. Sen en liten stund senare så nätade jag igen, den här gången från halva planen och rakt i krysset. Att den hamnade i krysset var ren tur, kan inte sikta så bra än. Men ibland ska man ju faktiskt ha lite tur :)

Klädsegrar

Två stora klädsegrar är vunna!

Sedan någon vecka tillbaka har jag använt min vinterjacka som jag senast kunde komma i när jag gick på gymnasiet. Den där jackn har hängt med i alla flyttar, överlevt alla klädutrensningar och nu får den äntligen komma till användning igen. Det är ingen märkvärdig jacka, en vanlig svart sak. Inte var den extremt dyr heller. Det finns inga nostalgiska orsaker till att jag har släpat med mig den i alla flyttlass. Den är helt enkelt väldigt bekväm och efter alla år så tycker jag fortfarande att den är snygg.

Jag har inte sparat särskilt många klädesplagg som är av sorten "en dag ska jag komma i dem igen", men jackan är ett av dem och nu sitter den hur bra som helst. Senast den gjorde det var vintern 2002.

Seger nummer två kom i helgen då jag blev kvar i Uppsala lite längre än planerat och blev erbjuden att låna ett par thermobyxor för att inte frysa ihjäl under en vinterpromenad. Var helt 100 på att det inte skulle finnas en chans att jag skulle komma i de tilltänkta byxorna, men det gick! Låna kläder av någon har jag inte gjort på många år, helt enkelt för att jag inte kunnat.

Såhär såg det ut när jag la mig i en snödriva och njöt av vintersolen i min gamla jacka och i lånade thermobyxor (tack Stefan för lånet!):


Nu fortsätter vi den här resan

En vecka utan träning, en vecka utan bloggande. Det finns bara massa dåliga ursäkter så dem hoppar vi över. Maten har iaf funkat som den ska, alltid något.

Idag gav jag allt i simbassängen och förbättrade min tid på 1000 m med hela 5 minuter. I ugnen står det här storkoket och sprider en fantastisk doft i hela lägenheten:



Ny vecka, nya tag alltså. Det är ju det som är så himla bra, det finns alltid en möjlighet att ta nya tag.

Dagens middag

Mycket mat här på bloggen nu, ni får säga till om det blir tjatigt.

Jag var på fest i lördags, men jag har bestämt att låta bli alkoholen även nu när jag går på halvfart så det fanns ingen tillstymmelse till betongkeps eller bakispizzasuga dagen efter, istället åt jag det här:





Jag kan varmt rekommendera det!

Det är gott med mat

Jag ligger hela tiden steget före i min matlagning, även om jag inte hann laga så mycket i förväg som jag hade tänkt eftersom jag blev sjuk. Men ändå - i förväg.

När jag kommer hem på kvällen och är hungrig så finns det mat färdig, bara att värma och hacka upp grönsaker till. När det är gjort så lagar jag lunch och middag till nästa dag och sådär rullar det på.

Jag vet alltså inte riktigt hur maten smakar förrän jag plockar fram min matlåda på jobbet följande dag när det är dags för lunch. Oftast så har jag väldigt svårt att låta bli att utbrista "men gu vad gott det här va!". När man säger sånt så framstår man ju lätt som lite självgod, men så är det faktiskt inte, det är snarare så att jag blir genuint förvånad över att jag kan laga mat som inte alls smakar så som jag är van att maten smakar när jag lagat den.  

Ikväll freestylade jag vid spisen, plockade lite olika delar från recept som jag gillat, la till lite egna idéer. Får se imorgon om det var så smart gjort eller om jag ska hålla mig till att följa recepten slaviskt i fortsättning också.

Imorgon är det förresten tredje innebandyförsöket, ska det äntligen bli dags för mig att bryta mitt mållösa mönster?

RSS 2.0