Allt rullar på
Det är mycket nu, på alldeles för många plan. Extremt mycket mycket på jobbet vilket leder till att jag får alldeles för lite sömn och ännu mindre träning. Som tur är så kommer det inte vara så här länge till, bara nästa vecka också, sen blir det mer normalt tempo.
Men trots all den här stressen, tidsbrist, sömnbrist, ja man kan sammanfatta det som för mycket av en del och brist av en hel del annat, så är det en sak som jag ändå har skött och det är maten.
Innan xtravaganza så hade en sån här hektisk period krävt en massa "åhh det här förtjänar jag att äta och njuta av nu när jag jobbar så hårt" i form av hämtmat och mängder av socker för att försöka hålla mig pigg, men inte den här gången.
Jag har ställt alarmet för att komma ihåg mellanmålen och igår lagade jag middag och lunch för måndag och tisdag, idag blir det tomat- och fiskgryta och imorgon wokad thaikyckling.
Till thaikycklingen gjorde jag något som jag aldrig gjort förut - en stirfrysås från scratch, har bara köpt färdiga påsar förut. Var hur enkelt som helst, aldrig mer färdiga påsar. Grönsakerna fick göra kycklingen och såsen sällskap i stekpannan. Kålroten (till höger på tallriken) har jag aldrig lagat förut så jag fick ringa pappa för att fråga om den skulle skalas innan jag tillagade den. Det skulle den tydligen.
Hur det hela smakar får jag reda på imorgon.
Tomat- och fiskgryta blev det också. Jag har aldrig lagat något med fisk som inte innefattat konservtonfisk eller lax som blev till en laxpasta. Det var också första gången jag hade i palsternacka och fänkål i min mat. Alltihopa smakade precis hur gott som helst, t.o.m med de varma morötterna som fick koka tillsammans med tomaterna. Det är saffran i den där grytan också så den luktar lika gott som den smakar.
När jag väl lärt känna mina nya ingredisenser och acklimatiserat mig tillbaka till köksmiljön på riktigt så hoppas jag att det kommer gå lite snabbare i köket för de där två rätterna tog två timmar att få till.
Ser gott du och va duktigt du är som lagar mat för flera dagar som inte är samma rätt!
Fan vad du är duktig med maten! Jag är inte ens hälften så kreativ i köket..
Det ser supergott ut! Glöm inte att maila mig lite smaskiga recept sen när du får tid =)
Hemligheten stavas: recept
Jag gillar att laga mat efter recept, lagade till två stycken rätter på söndagen för att sedan under veckan ha ett försprång så att jag alltid har en middag klar när jag kommer hem (och är hungrig som bara den) som det bara är att värma på för att sedan i lugn och ro laga lunch och middag för nästa dag. Trodde att jag skulle hinna laga ännu fler rätter på söndagen, men det här upplägget funkar också. Så fram med kokboken bara! :)
ja skriv ut massa bra recept eller maila. ja behöver bra tips. detta ser ju strålande ut.